top of page

Možnosti aneb vždy je máme!


Máš pocit, že se musí něco stát, aby ses posunula?
Máš pocit, že pro změnu k tomu, po čem ty toužíš nebo z čeho chceš odejít, musí zasáhnout někdo nebo něco z vnějšku? Že bys na to neměla dost síly? Že ty sama nemůžeš?

Pak jsi v roli oběti, v sobě máš mnoho dřívějších bolestí a traumat a je prvním krokem si to přiznat.
Není to tvá vina.
Jsi formována tím, co se ti dělo od narození, v jakém prostředí a modelech chování jsi vyrůstala, jak tě ohýbali ve školce a ve škole, ale také má vliv rodové zatížení, co jsi ještě v prenatálním období vnímala, že prožívá tvá maminka, co jí se dělo, jaké měla emoce, jak to měnilo chemismus v jejím těle a vše šlo k tobě a nebylo úniku…

...

Všechno to už jsou popsané mechanismy naší adaptace na situace, které v danou chvíli vyhodnotí náš organismus jako ohrožující. A v tom raném vývojovém období nemáme jinou možnost (odejít nemůžeme) než najít nějakou adaptační strategii, jak přežít. Jenže tyto mechanismy nás pořád z podvědomí řídí a my se necháváme!

...

 
Myslíš, že tyran přestane být tyranem, když mu děláš ideální figuru do hry a stále se stejná vracíš?
Víš, že už teď můžeš odejít?
Víš, že už teď, když jsi dospělá, to můžeš ty sama změnit?
Že už to nemůžeš čekat od rodičů, od partnera, od dětí, od kamarádů, od doktora, od politika, od nikoho?
Víš, že jsi to ty, kdo žije svůj život, kdo má jedinečnou duši, která má svoje životní poslání, potřebuje zažít něco konkrétního a projít tím? Projít tím ve smyslu, pochopit, ponaučit, pustit a rozkvést? Integrovat onu zkušenost přes sebe, své tělo do energetického pole. A že nikdo jiný ani nemůže za tebe vymyslet a vykonat to, jaká je tvá cesta ke šťastnému životu?
Víš, že tu sílu v sobě máš jen jsi byla naučená ji nevidět nebo ji nevidíš v rámci svých obranných sebezáchovných mechanismů?
 
Víš, že tě nikdo nemůže hodnotit, soudit, kritizovat za to co a jak děláš nebo neděláš? Pokud si o to "neříkáš", nejsi v tom nastavení - nevztahuješ stále svou sebehodnotu od chování druhých k tobě, pak se ti to ani nebude dít.
Víš, že už se můžeš rozhodnout vykročit?



 
Víš, že začátek nespočívá v nějakém magickém zásahu shůry, ale že TY máš udělat první krok?
Ty, jako dokonalá celistvá bytost, která k tomu má všechny možnosti, dary a schopnosti, k tomu se vyvíjet.
 
Vývoj je smyslem života.
 
Ten první a ten další a další krůček – ten akorát potřebuje tvé rozhodnutí. A žádný krok není malý, když míří směrem ke spojení sama se sebou. A nikdy nevíš, který bude zrovna ten klíčový, byť malinký, který ti otevře dveře k poznání a pochopení toho, co máš, co potřebuješ a najednou budeš vědět, že už jsi ve své síle, jsi na cestě vědomě.
 
Život je o vyvíjení se. A jak se říká, cesta je cíl. Ta cesta. Celý náš život.
Není žádná jiná meta. Vše, co můžeme nyní udělat, máme k dispozici.


Tobě na podporu, Esence Světla

4.2.2024

32 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page